EETBARE TUIN & BEWAARTECHNIEKEN
De honderd procent eetbare tuin is overweldigend en krachtig in de lente en zomer-periode. Het omsloten gevoel geeft rust en de extra kleurrijke accenten binnen de site van Rosendal.Marked, Rosendal.Brød., Bakeriet, Bakeriet.Atelier. en de filosofie achter het M.E.I.-project dat zich focust op groene waarden, brengt de bezoekers in verwondering. Elk blad of bloem van het rijke planten-en kruidenassortiment is bruikbaar om een bord te dresseren. Daarom proberen we seizoensgebonden bloemen en bladeren van planten te plukken, deze te integreren in onze gerechten en in ons dagelijks eetpatroon. Je zal merken dat jouw vitaliteit toeneemt. Eetbare bloemen en planten beschikken over voedingsstoffen die vrijwel verdwenen zijn uit ons gangbare voedselaanbod! Volgens het boek "200 Eetbare Wilde Planten" van Steffen Guido Fleischhauer, Jurgen Guthmann en Roland Spiegelberger (ISBN 978-90-77463-25-3) vermijden we best bermen van drukke wegen en plekken waar met landbouwgiffen wordt gespoten of waar de bodem of het water verontreinigd is. Zeldzame, wilde planten zoals daslook bijvoorbeeld kan uitstekend in de tuin opgekweekt worden. Wie deze mogelijkheid heeft, levert een bijdrage aan de instandhouding van de biodiversiteit. Daarom willen we dat onze zintuigen honderd procent worden geactiveerd zodat we kunnen genieten van een oase aan rust. Geuren en kleuren en elk detail van bloemen en bladeren krijgen hun volle aandacht in onze site.