de galerij

Galleriet is de galerij waarvan Gilberte Claes de stuwende kracht is. De galerij start in de lente van 2009, Vennestraat 187 te Genk, vlak bij C-mine. Het rijk multicultureel karakter van de straat en de ligging in het hart van de oude mijnsite van Winterslag, sturen de activiteiten van de galerij. De uitgesproken Scandinavische affiniteit is een tweede inspiratiebron voor de werking van Galleriet. Een belangrijke doelstelling is de rijke Noordelijke cultuur laten zien. Je vindt er het werk van AkikoKenMade (DK) en Dan Svarth (DK). Maar verder ook eigen werk uit Galleriet.Atelier., waarin ze sinds 2015 samenwerkt met Creative Source Luc Vleugels.

De presentatie wordt aangevuld met textiel van Alfred, maison Marie Mees Cathérine Biasino.

In 2018 opende ze om de hoek de eerste biomarkt in Limburg, een project dat in 2019 verrijkt werd met een kleine artisanale zuurdesem bakkerij Rosendal.Brød.. 

Ook hier focust haar team zich op een andere levensstijl, zoeken naar een evenwicht tussen duurzame logica en economie: ecologica. Met aandacht voor het detail, het materiaal of het ingrediënt.

De filosofisch achterliggende gedachte is: ‘Simpel maar niet Simplistisch’.Rosendal.BRØD.
Woensdag van 11u00 - 18u00 
Zaterdag van 08u00 tot 18u00 
(ontbijt en lunch)
Rosendal.MARKED.
Elke zaterdag
van 08u00 tot 14u00
Nieuwsbrief

Wij danken u voor uw interesse.
Gelieve hier uw email in te vullen om exclusieve informatie over onze diensten en promoties te ontvangen.