broodtotem

Luc Vleugels & Gilberte Claes

winnaar BKRKaward brood maart 2018
te koop in Galleriet & Rosendal.Brød te Genk 
395€ 

De broodtotem bestaat uit twee schalen van klei die samen een bol vormen en uitgelijnd worden door een broodplank van massief beukenhout.

Het verbinden van de mens met de natuur is het basisidee. De geur van brood, klei en hout sluit ongedwongen aan bij deze gedachte. Back to the basics: het oergehalte, Kronos omzetten in Kairos door zen, zorg en zien: de indolentie van het receptuur, voelen en ruiken. De indruk van een hand in het deeg, van vingers in de klei, het kneden, moduleren en bakken. Deze handelingen gelden voor beide disciplines, brood bakken en klei bakken.
De broodtotem is niet alleen een esthetisch puur object, het is ook een gebruiksvoorwerp voor het volledige broodproces: kneden, rijzen en bakken.

De broodtotem is opgebouwd uit klei met fijne chamotte (0,5 mm dikte) is een poreus materiaal waardoor het brood kan ademen maar toch niet uitdroogt. Eén schaal is geglazuurd, deze wordt gebruikt voor het bereiden van het deeg en als stolp tijdens het bakken. Dit versterkt het stoomeffect bij het bakken van brood.De broodplank is uitgevoerd in massief ongestoomd beuken.
Rosendal.BRØD.
Woensdag van 11u00 - 18u00 
Zaterdag van 08u00 tot 18u00 
(ontbijt en lunch)
Rosendal.MARKED.
Elke zaterdag
van 08u00 tot 14u00
Nieuwsbrief

Wij danken u voor uw interesse.
Gelieve hier uw email in te vullen om exclusieve informatie over onze diensten en promoties te ontvangen.