M.E.I. project

Alles groeit en herleeft intens in de maand mei!

Lekker Lokaal - neem de fiets - beleving  - ontstressen - levenskwaliteit - gezondheid.

Onze doelstelling is het basisidee uit lang vervlogen tijden, de mens terug verbinden met de natuur.

We leven in een ‘overgecontroleerd tijdperk’ dat gevoed wordt door ‘3-minuten-concentratie-prikkels’. Coachen allerlei domineren het gebakken-lucht-platform van de onpersoonlijkheid, van een carrièrecoach tot opruimcoach.
We hadden het niet durven denken, zoveel stappen verder dan ‘Big Brother’s Watching You’… Het is de snelheid van het leven dat ons het vandaag de dag moeilijker en moeilijker maakt.
Durven geblinddoekt aarzelen, rondtasten en mogen vallen kan grensverleggend werken!
In het puurste kinderlijke vertrouwen moeten we blijven geloven, zodat vondsten zichzelf mogen openbaren. Geef de larve in een cocon de nodige tijd om zich te ontpoppen tot de schoonste vlinder. En lieve deugd, dat vergt gigantisch veel durf.
Wanneer gaan we terug leren zien, zoals een beeldend kunstenaar ‘echt’ kan ‘zien’; luisteren naar de schrijver die een aparte manier van lezen heeft, wanneer gaan we mogen voelen zoals sommige grensverleggende zielen die nadenken over de nieuwe duurzaamheid.
Mogen voelen zoals blinden voelen vanuit hun binnenste.

Daarom proberen we voor de werking van onze site, doelstellingen te ontwikkelen die een positieve invloed zullen hebben op de maatschappij, de economie en onze planeet ‘Moeder Aarde’.
Velen spreken over “#MeToo”, maar weinigen spreken over onze meest fragiele vrouw van het universum, het begrip ’Moeder Aarde’, de blauwe opaal, terra.
Bewustwording begint bij onszelf. Echoënd in onze hoofden hoorden we constant dezelfde zin, zijn we niet te laat wakkergeschud? We moeten een vreedzaam en geëngageerd gevecht aangaan waar de artificiële honger ver weg is, maar waar de aandacht gaat naar de voedende kracht van natuur en mens.

Met het oog op deze filosofie willen we een pamflet uitschrijven waar ‘iedereen die in de mogelijkheid is om te helpen’, een steentje bijdraagt voor een betere leefbaarheid in zijn eigen regio.
Daarom zijn de projecten in en rond de Hoefstadstaat het ‘M’icro-‘E’cologisch-‘I’nitiatief’. Het project M.E.I. heeft een kloppend hart en garandeert een gezondere leefbare omgeving.
MEI poogt een groene buffer te zijn tegen de luide en meest druk bereden “Westerring/ N76” van Genk.
Door de Hoefstadstraat te ontkoppelen van de N76, kunnen de Tuin van Betty, restaurant U, Rosendal.Marked. en Rosendal.BRØD. en de overige uitbaters en buurtbewoners genieten van een groene buffer. Zo kan de link naar de Stiemerbeekvallei uitgroeien tot de groene poort van de Vennestraat.
Deze privé-initiatieven focussen zich vooral op de kleinschaligheid en willen het publiek laten genieten van deze ontmoetingsplek.

Rosendal.Marked., Rosendal.BrØd., Restaurant U en de Tuin van Betty zijn bvb projecten die zich focussen op groene waarden, creatieve, architecturale en duurzame economie. Men gaat er een diversiteit aan ambachten ontdekken waar het product steeds op de eerste plaats komt.
Het profileert zich binnen de ruime context van de straat en de stad Genk en door zijn specifiek karakter verhoogt het de diversiteit van de Vennestraat.
De groendaken, de eetbare tuin en een zone van bloemen en gewassen in het midden van de Bio-markt geven een extra kracht aan de verschillende projecten. Het plantenassortiment op het groendaken is speciaal ontwikkeld voor bijen en vlinders. In de Tuin van Betty en in de eetbare tuin van Rosendal.BRØD. worden er immers meerdere bijenkasten geplaatst. Bovendien heeft dit ook een educatieve functie. De Hoefstadstraat wordt de straat van de zintuigen pur sang. De site is een aantrekkingspunt, het geeft zuurstof en een shelter voor onthaasting.
Het project M.E.I. heeft één visie, het geven en doorgeven van een groen signaal.


ROSENDAL ost & brød
do & vr  van 08u00 - 16u00 
zat van 08u00 tot 17u00 

Nieuwsbrief

Wij danken u voor uw interesse.
Gelieve hier uw email in te vullen om exclusieve informatie over onze diensten en promoties te ontvangen.